Alles over

Assessments

Quarterly

Augustus 2020 - homepage

Beste Assessmentprofessional,

68% van de assessmentsprofessionals verwacht een omzetdaling uit assessmentdienstverlening.
Hoe overleeft de assessmentbranche de Corona-cricis?

De impact van big data, de AVG, culturele verschillen en de financiële crisis zijn allemaal onderwerp van Expert Sessies geweest, maar de impact van de Corona-crisis is op korte en mogelijk lange termijn toch wel het grootst.

Op 2 april 2020 stond onze eerste editie van de AoA Academy op het programma. Een Science update van de Vrije Universiteit van Amsterdam, om je bij te praten over de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek.
Maar helaas, de meest ingrijpende ontwikkeling op universiteiten was natuurlijk de omschakeling naar digitaal onderwijs. En we hebben deze sessie logischerwijs verplaatst (naar 5 november).

In de tussentijd hebben we een digitale vragenlijst verspreid onder assessmentprofessionals, om meer inzicht te krijgen in de impact die de crisis op assessmentdienstverlening heeft.
Met bijna 70 volledig ingevulde enquêtes als resultaat. We danken alle respondenten hartelijk voor hun medewerking!
Wat zijn de negatieve gevolgen en wat de hoopgevende ontwikkelingen? In deze Quarterly delen we de belangrijkste resultaten en we nodigen je uit om de details te bekijken op de website. We houden goede hoop dat we de Science Update van de VU in november wel kunnen realiseren en hopen je dan weer (op anderhalve meter) te mogen begroeten.

Een fijne zomer en hopelijk tot in november!

In deze AoA Quarterly

Impact Corona-crisis

Hoofdpunten AoA onderzoek.
Groeiend aandeel video meetings.

Digitale interviews

Janneke Oostrom (VU) over recent onderzoek naar digitale interviews.

Expert Sessie

AOA Academy: Science update | Vrije Universiteit van Amsterdam (5 november 2020)

LOGICAOA

Onder de juiste inzendingen verloten we een gratis kaart voor de volgende AoA Expert Sessie.

Impact Conora-crisis

Hoofdpunten AoA onderzoek

Coronacrisis en thuiswerken

- Vraag naar assessments daalt.
- Ontwikkeling van video meetings komt in een stroomversnelling.

Bekijk alle resultaten

Respondenten

68 assessmentprofessionals hebben gehoor gegeven aan de oproep om onze vragenlijst in te vullen. Ze hebben ook aangegeven of ze werken als zzp'er, of als werknemer bij een bureau of andere organisatie. Dit gaf ons de mogelijkheid om te kijken of er andere gevolgen zijn voor kleine bureaus en zzp'ers dan voor grote bureaus, of andersoortige organisaties. Omdat de aantallen per type organisatie klein waren, zijn de trends mogelijk niet representatief, maar toch interessant om met je te delen.

Bedrijfsmatige en financiële impact

- 60% van de respondenten signaleert een daling in de vraag naar assessments.
- 68% van de respondenten verwacht een omzetdaling in assessmentdienstverlening over 2020.

Opvallend is dat 92% van de werknemers van grote bureaus (meer dan 20 werknemers) een omzetdaling verwacht, terwijl dit onder zzp'ers 'slechts' 63% is. Assessmentprofessionals die werkzaam zijn bij andere organisaties zoals testuitgevers of adviesbureaus zijn het meest positief gestemd. 27% verwacht zelfs een omzetstijging.

Inhoudelijke impact

- 41% geeft aan dat live assessments op kantoor zijn, op 1,5 meter.
- 29% van de live assessments gaat via video meetings

Kleinere bureaus werken vaker vanuit kantoor: 50% van de zelfstandigen en kleine bureaus (2-5 werknemers) nemen live assessments af op kantoor. 62% van de grote bureaus (20 werknemers of meer) nemen live assessments af via video meetings. Slechts 15% geeft aan dat live assessments vervangen worden door online assessments.

Adviezen

De helft van de respondenten heeft ook een tip, advies of bemoedigend woord achtergelaten.

Bekijk alle reacties

Digitale interviews

Janneke Oostrom (VU) over recent onderzoek naar digitale interviews.

Digitale interviews

Digitaal interviewen komt de structuur en voorspellende waarde ten goede. Maar toch mist er iets.

VOORDELEN: Afname in reiskosten en de mogelijkheid om kandidaten over de hele wereld te bereiken zijn duidelijke voordelen. Daarnaast maken digitale interviews het proces gestructureerder en wordt een praatje bij het koffieautomaat vermeden, waardoor beoordelingen minder gekleurd worden door eerste indrukken. Dat komt de voorspellende waarde ten goede.
NADELEN: Maar kandidaten worden lager beoordeeld door de beperking in bijvoorbeeld non-verbaalgedrag, dat een gesprek meestal positief beïnvloedt. Interviewers missen de nodige verduidelijking. Daarnaast zijn digitale interviews vermoeiender voor de kandidaat en zijn kandidaten over het algemeen wat minder enthousiast over digitale interviews.

Lees het complete blog

Inclusief links naar de achterliggende wetenschappelijke artikelen.

Expert Sessie - AOA Academy | Science update

Vrije Universiteit van Amsterdam (5 november 2020)

Sociaal onderzoek

Alles over Assessments nodigt vakgroepen van universiteiten uit om een overzicht te geven van ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied. Welke onderzoeken lopen er en wat is de ambitie van de vakgroep?

Komende Expert Sessie: Vrije Universiteit Amsterdam.

Naast een overview van recente onderzoeken, inzichten en resultaten door Janneke Oostrom, gaan we de diepte in met het onderzoek van Antonis Koutsoumpis over 'Automatic Personality Assessment'. Het doel van dit project is om software te ontwikkelen die gebruikt kan worden in selectie-interviews om non-verbaal gedrag van kandidaten (zoals gezichtsuitdrukking), inhoud en kenmerken van de stem te ontcijferen.

Daarnaast krijgen we kijkje achter de schermen bij Dan Asfar, over bruikbaarheid en validiteit van instrumenten bij het assessen van vluchtelingen. Onderdeel van het onderzoek is de ontwikkeling van een test om studie-, werk- en aanpassingsgerelateerde voorspellingen van vluchtelingen te doen.

Aanmelden

LogicAoA

LogicAoA - hersenen

In iedere AoA Quarterly een hersenkraker.
Onder de inzenders die het juiste antwoord geven, wordt op 16 september 2020 een vrijkaart verloot voor de volgende Expert Sessie van Alles over Assessments.

Hoe oud zijn de kinderen?
Op de vraag of een kandidaat kinderen heeft, antwoordt deze: "Jazeker, ik heb drie kinderen?"
Wanneer je uit interesse vraagt hoe oud ze zijn, antwoordt de kandidaat in raadsels. Pas na de derde tip weet zeker je hoe oud de kinderen zijn:

1. Het product van de leeftijden is 36.
2. De som van de leeftijden is hetzelfde als het aantal pennen op dit bureau.
3. Alleen de oudste houdt van tennis.

WAT ZIJN DE LEEFTIJDEN VAN DE KINDEREN?Mail je oplossing voor 12 september 2020 naar events@allesoverassessments.nl onder vermelding van ‘LogicAoA’ en win gratis toegang voor de volgende Expert Sessie.

© 2020 | Alles over AssessmentsWaarom krijg ik deze e-mail? | Uitschrijven
Aanmelden voor AoA mailings


Uw bureau via AoA profileren? Bekijk de mogelijkheden!

www.allesoverassessments.nl