Assessment Kiezen
Submenu

Meerwaarde van assessments

Bereken de kosten van personeelsverloop met de R.O.I. Calculator voor Assessments

Een goed aanname- en inwerkbeleid loont, want verloop van personeel is duur, vaak veel duurder dan men denkt. Schattingen van de kosten voor het vervangen van een verkeerd geselecteerde medewerker lopen uiteen van een derde tot wel drie keer het jaarsalaris.

Om de daadwerkelijke kosten van personeelsverloop en de Return on Investment van selectie-assessments voor uw organisatie te kunnen berekenen, ontwikkelde Alles over Assessments.nl, speciaal voor onze bezoekers, de R.O.I. calculator voor assessments.

Vraag hier de Return on Investment calcultator voor assessments aan!

Deze kostencalculator draait in Excel, is simpel te bedienen en biedt verrassende inzichten. Het bouwen van een business case voor het inzetten van assessments wordt zo zeer gemakkelijk!

Succes met de berekeningen! U zult versteld staan van de uitkomsten..

De posten die in de R.O.I. calculator voor assessments zijn meegenomen zijn:

  • Kosten van werving en selectie in tijd en geld (advertenties, werving- en selectiefee, selectiegesprekken)
  • Kosten van de inwerktijd (van manager en collega's)
  • Kosten van productiviteitsverlies (medewerker is vaker ziek, functioneert niet naar behoren)
  • Kosten van overhead (werkplek, lease-auto, opleiding, lidmaatschappen etc.)
  • Kosten ontslagprocedure

NB. De R.O.I. calculator voor assessments geeft eerder een voorzichtige dan een ruime schatting van de daadwerkelijke kosten van personeelsverloop. Zo zijn de kosten van ontevreden en wellicht zelfs vertrekkende klanten en collega's, doordat de verkeerd geselecteerde medewerker niet goed functioneert, niet meegenomen in de berekeningen.

NB 2. In deze calculator is ernaar gestreefd om een praktisch hanteerbaar rekenmodel tot stand te brengen dat een goede inschatting geeft van de kosten van personeelsverloop. Wij hebben hierin niet het doel voor ogen gehad om een perfect sluitend model te ontwikkelen.

NB 3. In de R.O.I. calculator wordt uitgegaan van een 100% voorspellende waarde van het advies vanuit het assessmentbureau. Dit is wellicht een overschat percentage. De kwaliteit en daarmee de voorspellende waarde van het selectie assessment hangt af van een aantal factoren die staan beschreven op onze website onder 'hoe kies ik een assessmentbureau'.