Expert Sessies
Overzicht

De Assessmentbranche, de AVG en beveiligingsmaatregelen

Neem maatregelen die haalbaar en proportioneel zijn

Tijdens de expertisesessie van 16 maart 2018 kwam naar voren dat je op het gebied van veiligheid de verwerking van gegevens moet beveiligen en dat je actie moet ondernemen die redelijkerwijs van je gevraagd kan worden.

Wachtwoorden

Iedereen weet het waarschijnlijk wel, maar het is nu zaak om het ook echt te doen en in je register op te nemen wat je doet:

  • Kies moeilijke wachtwoorden.
  • Gebruik je wachtwoord maar voor één account tegelijk.
  • Vernieuw met enige regelmaat (jaarlijks) je wachtwoorden.
  • Sla wachtwoorden niet onbeveiligd op op je computer.

Wifi en mobiele devices

Maak er een gewoonte van om in openbare gelegenheden géén openbaar wifinetwerk te gebruiken en zorg ervoor dat je mobiele device zoals een laptop altijd op slaapstand gaat als je even koffie gaat halen of naar de wc moet. Beveilig alles, dus ook je laptop, usb-sticks en externe harde schijven met een wachtwoord.

Heb je Windows 10, dan kun je gebruik maken van het standaard meegeleverde Bitlocker om externe schijven te beveiligen. Computer Total beschrijft hoe je dat doet.

PDF (rapporten) beveiligen en mailen

Afhankelijk van je besturingssysteem en de software die je hebt, kun je documenten beveiligen met een wachtwoord. Wanneer je rapporten via de mail verstuurd, kun je ze in ieder geval met een wachtwoord beveiligen. Wel het wachtwoord via een andere route (bijvoorbeeld sms) sturen naar degene die het rapport mag inzien.

Meer tips

Heeft u toevoegingen of tips? Laat het ons weten!
Alle relevante informatie die we op deze pagina kunnen delen is welkom!